Porin kulttuurisäätö
Space Invaders
29.–31.03.2013
Galleria 3h+k, Pori
click to see more images
Space Invaders
FIN

Taiteilijat: Tuula Bergqvist, Ismo-Pekka Heikinheimo, Anna Jensen + Eliisa Suvanto, Sara Kärpänen, Gerardo Montes de Oca Valadez, Pinja Mäki, Hanna Rautio, Hanne Salonen, Aoi Yoshizava

Miltä tuntuu muuttaa vieraaseen kaupunkiin, maahan, ympäristöön, uusien ihmisten keskelle? Miltä tuntuu tuottaa ja tehdä taidetta vieraiden ja uusien ihmisten ja ilmiöiden keskellä? Miten erilaiset paikat ja jatkuvasti muuttuviin paikkoihin liittyvät tunnetilat vaikuttavat identiteettiin ja olemiseen, ja miten Identiteetti, vieraus ja paikkaan sekä paikkoihin sidotut kysymykset muotoutuvat teoksiksi? Taideteollinen korkeakoulu on ollut Porissa jo vuosia, ja sinä aikana Poriin ja sieltä pois on muuttanut lukematon määrä ihmisiä, jotka tuovat kaupunkiin jotain ja kantavat sitä mennessään. Uusi kaupunki on vapautta ja mahdollisuuksia, mutta myös autio ja tyhjä. Tässä näyttelyssä nämä erilaiset tuttuuden ja vierauden olotilat saavat teoksissa monia muotoja installaatioista videoteoksiin, pysyvistä objekteista hetkellisiin tekoihin.

Aalto-yliopiston Taideteollisen korkeakoulun Visuaalisen kulttuurin maisteriohjelman opetuksen painopiste on teoreettisen ja tuotannollisen osaamisen yhdistämisessä sekä tapahtumallisessa taiteellisessa työskentelyssä. Porissa opiskelleet taiteilijat ovat edesauttaneet vuorovaikutusta Porin ja Suomen muiden kaupunkien taide-elämän välillä. Space Invaders tapahtuma Galleria 3H+K:lla esittelee Aallossa opiskelevien tai sieltä valmistuneiden tekijöiden tuotantoa opiskelemiseen liittyvien liikkumisen muuttamisen, vierauden ja tuttuuden ja omien rajojen rikkomiseen liittyvien tunnelmien näkökulmasta. Kuraattoreina ja järjestäjinä toimivat Anna Jensen ja Eliisa Suvanto.

Pe 29.3.
Avajaiset 18–20

La 30.3.
14–18 Näyttely auki
18 Ismo-Pekka Heikinheimo: Eläin sisälläni (3 min)
18:05 PETIT ZEUS: Electronic, Misanthropic, Catatonic
18:35 VIDEO SCREENING: Niilo Rinne: MODE NR3X-RAM, 16:40, 2013 Päivi Hirsiaho: Volvo 70, 2:58, 2012 Erik Ekholm: Bounce, 1:36, 2013 Eetu Henttonen: A Film of Trees and Birds, 2:47, 2011 Anna Jensen: Thexno Anthem, 7:33, 2013
19:05 COLD PUPU SAUNA Oletteko kuulleet kykloopeista, rinnakkaistodellisuuksista tai viipaloimattomista suolakurkuista.. unohtakaa ne ja keskittykää olennaiseen.. homman nimi on: Cold Pupu Sauna, Megalomaaninen hikoileva Thexno and Dance Organismi, joka ponnistaa kaikista tunnetuista sopukoista ja lujaa! Pidelkää ihohuokosistanne kiinni – sillä tällaisesta saunasta olette saattaneet kuulla vain iltasatuja… Nyt se kaikki käy toteen! Hikidi Hikidi “Kuuma!
20 Bussi Radioasemalle T.E.H.D.A.S ry 10v-juhliin

Su 31.3.
12–18 Näyttely auki