Porin kulttuurisäätö
Sponsori
15.–19.07.2013
Antinkatu 9 A 9, Pori
click to see more images
Sponsori
FIN

15.–19.07.2013
Antinkatu 9 A 9 (yksityisasunto), Pori
Ti: 17-19:30, Ke: 14–16, To: 17-19:30, Pe: 12-14

Taiteilijat: Hiiri, Sara Kärpänen, Antti Turkko, Ulla Wassenaar, Anne Lehtelä, Anne Salmela & Anna Turunen, Eliisa Suvanto, Niilo Rinne

Porin kulttuurisäädön Sponsori on taidetta sekä sen hintaa, ehtoja ja tukemisen muotoja tutkiva teos, joka tapahtuu näyttelytilan lisäksi myös mediassa ja kaupunkitilassa.

Porin kulttuurisäätö järjestää Porissa Suomi Areenan ja Jazzien aikaan keskeisille paikoille sijoittuvan tapahtumallisen näyttelyn Sponsori. Näyttelyn tarkoituksena on kiinnittää huomiota taiteen tuottamisen, tukemisen ja esittämisen tapoihin ja konventioihin sekä pohtia mahdollisuuksia, joita avautuu uudenlaisten toimijoiden kohdatessa muun muassa taiteilijoiden ja yritysmaailman välisessä yhteistyössä.

Porin kulttuurisäätö on tukenut näyttelyyn valittuja taiteilijoita pienin, maksimissaan noin 20 euron arvoisin avustuksin, jotka on jaettu hakemusten perusteella. Näyttelyn toteutumiseen säätö taas on Porin kaupungin kulttuurilautakunnan apurahan lisäksi pyytänyt ja saanut eri yrityksiltä ja yhteisöiltä pientä materiaalista tukea, jota vastaan heille on luvattu näkyvyyttä.

Monitahoisessa, niin yksityiseen asuintilaan, julkiseen kaupunkitilaan ja mediaan kuin internetin virtuaaliseen tilaan levittäytyvässä projektissa tuemme ja tuomme esiin ei-kaupallista taidetta kokeellisin menetelmin. Haluamme herättää ajattelemaan ja kutsua ihmisiä keskusteluun siitä, mitä taide on tai voisi olla. Olisiko taiteen, yhteiskunnan ja talouden suhteet ajateltava uudella tavalla? Pyrimme osoittamaan, että vakaviakin asioita voi käsitellä liiallisiin vastakkainasetteluihin kangistumatta positiivisessa ilmapiirissä.

Porin kulttuurisäätö on Aalto-yliopiston opiskelijoiden ja tutkijoiden tuottama, Porin kaupungin kulttuurilautakunnan tukema taideprojekti, jossa tarkastellaan taiteen talouteen liittyviä kysymyksiä. Projekti kääntää kritiikin positiiviseksi toiminnaksi, jossa taidetta ja kulttuuria tukeva ja tuottava vaikutus ulottuu mahdollisimman laajalle. Työryhmään kuuluvat: Anna Jensen, Niilo Rinne, Eliisa Suvanto, Eetu Henttonen ja Anni Venäläinen.